Отборът на Национал спечели турнира по футбол 5 за подготвителна група деца, родени през 2008 г. за Купа „Проф. Иван Славков“, който се проведе на Националния стадион „Васил Левски“. Надпреварата беше организирана от Зоналния съвет към БФС – София в сътрудничество с „Национална спортна база“ ЕАД. Състезанието бе в памет на бившия президент на БФС и председател на БОК Иван Славков.

На финала младите надежди на Национал надиграха Левски (София) със 7:4.

Специални гости на събитието бяха съпругата на Иван Славков – Валя Славкова, и председателят на фондация „Людмила Живкова – Знаме на мира“ – Жени Живкова, които наградиха съответно шампионите от Национал и талантите на Левски.

Славия завърши на трета позиция в крайното класиране, след като победи Левски-Раковски (София) със 7:6 след дузпи. В редовното време срещата, която бе много оспорвана, приключи при 4:4.

Съставите и на двата отбора бяха наградени от председателя на Зоналния съвет към БФС – София – Валентин Чакъров и бившия капитан на националния отбор – Георги Димитров – Джеки.

В тридневния турнир взеха участие 12 отбора, които изиграха 36 вълнуващи двубоя с много голове. Близо 200 малчугани мериха сили на терена на Националния стадион, като  демонстрираха качествата си и феърплей за радост на своите родители и треньори.

Всички деца получиха медали, екипи, топки, храна и напитки, които бяха осигурени от БФС и Министерството на младежта и спорта.

Надпреварата бе част от Програмата за развитие на детско-юношеския футбол, по която в страната се провеждат 50 турнира. Общият брой на децата, участващи годишно в тези състезания, е близо 10 000. Организацията по провеждането им се финансира съвместно от БФС и Министерството на младежта и спорта.

До края на годината предстои да се изиграе още един детски турнир на стадион „Васил Левски“, който е посветен на Деня на София и ще се проведе на 16-18 септември.