Левски най-вероятно ще продаде защитника Шакиб Бензукан през зимната пауза, пише “Меридиан Мач”. Мароканецът е много близо до трансфер в Интер (Баку). Според запознати азерите, чиито собственик е българинът Георги Николов са приготвили 500 000 евро за бранителя.
 
Тепърва предстоят преговори между двата клуба, но според източници от “Герена” “сините” шефове са склонни да продадат Бензукан. В момента треньорът Ясен Петров разполага с трима централни защитници – Йордан Милиев, Бензукан и Иво Иванов, като единият от тях винаги е резерва. В началото на сезона тази функция бе отредена на мароканеца, но след няколко неубедителни мача на Иванов Шакиб Бензукан се върна в титулярния състав.
 
От “Герена” разкриват, че към национала на Мароко има интерес и от френски клуб, но не пожелаха да разкрият името му. Бранителят е бил забелязан от скаут на въпросния отбор по време на изявите си с мароканския национален отбор. Бензукан дойде в Левски през лятото на 2007 г., като тогава клубът плати около 350 000 евро, за да го привлече./БЛИЦ