Книгата “Наричайте ме Стан” излезе днес и на българския пазар. След като се появи в Шотландия през 2005 година, сега тя ще попадне и в домовете на родните запалянковци.
 
Тази книга е личната изповед за човешката история на капитана на българския национален отбор: за първите му стъпки в българския футбол, нелекия път на професионалната му кариера в „Селтик“, моментите на безпомощност, любимите мачове и странните суеверия, в които вярва. За осъществените мечти да е сред най-добрите футболисти в Европа и да играе в Премиършип. Любимецът на феновете на „детелините“ ни допуска в съблекалнята на отбора и признава какво мисли за тримата мениджъри, с които работи на „Паркхед“: Джон Барнс, Гордън Стракън и Мартин О`Нийл, който спасява кариерата му.
 610.jpg
Наричайте ме Стан е емоционален разказ на футболиста, посветен на времето, прекарано в Шотландия, на незабравимите му мачове с екипа на „Селтик“ срещу най-големия им противник Глазгоу Рейнджърс и на вдъхновяващите му участия с екипа на „детелините“ в европейските клубни турнири. Мачовете на националния отбор на Евро 2004 носят особен емоционален заряд на Стилиян и той разкрива какво е чувството да носиш с гордост българския трибагреник.
 
Въпреки заслужената слава, Стилиян Петров остава земен човек, затова приятелите му го наричат просто Стан.
 
Стилиян пише книгата с помощта на Марк Гуиди - спортен журналист от най-високотиражния шотландски вестник „Сънди Мейл”. Предговорът пък е дело на популярния мениджър Мартин О’Нийл.