Лидерът в "Б" група Монтана приема днес водача в родния елит ЦСКА. Мачът от 1/16-финалите на турнира за Купата на България е от 15:45 часа и ще бъде предаван пряко в ефира на "Диема".

Очаква се треньорът на домакините да заложи на най-добрите си футболисти. А сред тях има такива с опит срещу "армейците". С най-голям стаж е ветеранът Здравко Лазаров. Бившият футболист на Славия, ЦСКА и Локомотив (Пд) е провел 15 мача срещу 31-кратния шампион на България, в които е записал само 4 победи, а още 4 срещи са завършили наравно. Валери Георгиев пък има 9 двубоя, а Владимир Мичев и Христо Иванов съответно по 8 и 7. Нито един обаче от последните двама няма успех над ЦСКА.

В същото време треньорът на "червените" Стойчо Младенов за пореден път от началото на сезона ще прекроява защитата. Вчера БЛИЦ ви информира, че капитанът Валентин Илиев и Александър Тунчев са контузии. Това налага нова централна двойка, която най-вероятно ще бъде сформирана между Денис Причиненко и Пламен Крачунов. В средата на терена се очаква да се появи и Борис Галчев, тъй като Стивън Сънди е наказан.

Днешният мач между двата тима ни кара да обърнем внимание и на историята. Носителят на 10 купи на България е отпадал четири пъти от турнира от отбори, които се подвизават в "Б" и "В" група. Първият такъв случай е от далечния сезон 1959/60, когато на 1/4-финал "армейците" губят от Етър с 1:2 след продължения и 0:0 в редовното време. В турнира за Купата на съветската армия през 1982/83 Локомотив (Пд) успява да надвие ЦСКА с 3:2.

Малко повече от десет години по-късно Чирпан печели с 1:0 след продължения в двубоя от 1/16-финалите на сезон 1993/94. Последният случай е от 2011/12, когато актуалният тогава носител на трофея бива шокиращо елиминиран. Датата е 15 март 2012, когато стадион "Струма" в Симитли ликува след успеха с 2:1 на местния Септември в двубой от 1/4-финалите.


МОНТАНА - ЦСКА
Днес от 15:45 часа

Монтана, ст. "Огоста"
Съдия:
Александър Костадинов
Пряко по:


МОНТАНА:
Хр. Иванов, Мурадов, Ас. Георгиев, Михов, Рахов, С. Георгиев, Мичев, Минчев, Тодоров, Антонов, Лазаров
Резерви: Василев, Пейчев, Ангелов, Ненов, Почански, Хубчевм Николов
Контузени: Попов, В. Георгиев
Наказани: Пашов
Треньор: Ферарио Спасов

ЦСКА: Дивиш, Кукоч, Причиненко, Крачунов, В. Василев, Галчев, Бергонси, Соарес, Фелипе, Милисавлевич, Буш
Резерви: Господинов, Оршулич, Мисиджан, Силва, Йоахим, А. Попов, Маркиньос, Супусепа, Карачанаков
Контузени: В. Илиев, Тунчев, Маркович, Ив. Стоянов
Наказан: Сънди
Треньор: Стойчо Младенов

Купа на България - сезон 2014/2015