Футболистите на Поморие постигнаха десетата си победа от началото на първенството в "Б" група и запазиха лидерството. Момчетата на Малин Орачев се наложиха с 3:2 над Септември (Симитли) в двубой от 13-ия кръг.

В 21-ата минута Яни Пехливанов даде преднина на Поморие, а в 23-ата футболист на Септември изрита топката в гърба на падналия на земята Славчо Шоколаров, като това се случи при спряна игра. Гостите от Симитли изравниха в 39-ата минута. Илиян Христов се отскубна от защитата на съперника и с премерен удар покрай Янко Георгиев отбеляза за 1:1. Домакините можеха веднага да възстановят преднината си, но вратарят на гостите предотврати опасността, разказват колегите от "Трибуна Бургас".

Второто полувреме започна със сериозен пропуск за Поморие. След центриране от ъглов, Милен Танев стреля силно, но вратарят на гостите изби от голлинията. При последвалото разбъркване домакините имаха претенции за дузпа, но съдията подмина ситуацията.

В 57-ата минута Яни Пехливанов отново изведе Поморие напред в резултата със своя втори гол в срещата. Той беше точен отново след като засече центриране от фаул - 2:1.

Ахмед Ахмедов пробва късмета си в 65-ата, но вратарят на Септември спаси с невероятен рефлекс. Четири минути по-късно отново Димитров се намеси отлично след страхотно изпълнение на фаул на Милен Танев.

Домакините отбелязаха трето попадение в 81-ата минута. Защитник на Септември фаулира в наказателното поле влезлият като резервата Стефан Стаматов и съдията отсъди дузпа. От бялата точка Михаел Орачев направи 3:1.

Даниел Младенов направи загубата по-приемлива за своите, след като в добавеното време намали резултата на 3:2.

След десетата си победа от началото на първенството Поморие продължава да е лидер, но вече с 31 точки, на 4 пред втория Дунав (Русе). Третият Локомотив (Горна Оряховица) има 26, а Септември (Симитли) е последен с едва 3 точки.

Още във вторник пред поморийци предстои труден мач - морското дерби със Созопол, който има 21 точки и е близо до челото.