Лидерът в Северозападната "В" група Спартак (Плевен) за втори път през това първенство вкара 5 гола на Ком (Берковица). След като през есента момчетата на Бойко Цветков се наложиха при гостуването си в балканското градче с 5:0, вчера "синьо-белите" дублираха своето постижение и пак изкачат Ком цели пет пъти. Гостите от Берковица очевидно бяха дошли да паднат с по-малко, но това не се случи, като освен получените пет попадения, можеха да инкасират и поне още толкова, информира "Плевен Спорт".

Мачът, който беше от 19-ия кръг от шампионата в Северозападната "В" група, протече на една врата. Гостите се бяха окопали в собствената половина и за цялата среща стигнаха само до един корнер чак в 81-ата минута. Опълчението на берковските футболисти падна в 32-ата минута, когато Васил Шопов с прекрасен гол от около 25 метра разпечата вратата на Асен Стефанов и откри - 1:0. Само пет по-късно Шопов изпълни къс корнер, като подаде на Любомир Тодоров, който навлезе в пеналта и с хубав диагонален шут направи 2:0.

След почивката "синьо-белите" се развихриха и положенията пред вратата на Ком се редяха едно след друго. В 61-ата минута най-добрият на терена Васко Шопов при опит да центрира завъртя топката, която кацна на напречната греда и излезе в аут. Само минута след това крепостта на Ком капитулира за трети път, след като защитникът Живко Господинов отблизо направи резултата класически. В 77-ата отново Шопов се оказа в прегръдките на своите съотборници, като останал сам в наказателното поле на гостите с техничен удар в долния ляв ъгъл вкара втория си гол в мача и покачи на 4:0. Три минути преди края на срещата дойде и времето на голмайстора на спартаковци Стефан Христов, който засече с глава едно майсторско центриране на звездата в мача Шопов, и фиксира крайното 5:0.

Спартак (Плевен) продължава да е лидер с 52 точки, вторият Етър има 45, а Бдин (Видин) е трети с 43. В следващия 20-и кръг предстои голямото областно дерби, като плевенчани ще трябва да гостуват на "Левски 2007", който вчера победи Бдин с 1:0 и е пети с 33 точки. Двубоят ще се играе на 26 април (неделя) от 17:00 часа.

Съставът на Спартак (Плевен):
Станислав Антонов, Станислав Георгиев (80-Любомир Христов), Живко Господинов, Кристиян Григоров, Тихомир Тодоров (65-Любомир Иванов), Антони Иванов, Христо Кирев, Любомир Тодоров (58-Преслав Антонов), Стефан Христов, Васил Шопов, Пламен Илиев