Лидерът в румънското първенство Оцелул има интерес към български национал. Тимът от Галац ще се опита да привлече през лятото вратаря на Шериф (Тираспол) Владислав Стоянов.
 
Според молдовските медии треньорът на Оцелул Доринел Мунтяну е набелязал българския страж. Бившият румънски национал иска вратар с опит в евротурнирите, който да не е много скъп.
 
Тимът от Галац има големи шансове да играе в квалификациите за Шампионската лига или за Лига Европа, но не разполага със страж с необходимия опит в континенталните турнири.Титуляр на тима е босненецът Бранко Граховац, който няма международни мачове в кариерата си. Негови резерви са 33-годишният Кристиан Бранец и 20-годишният Габриел Абрахам, които не са изиграли нито една среща през този сезон.
 
Владо Стоянов прави силен сезон в Шериф (Тираспол), където се утвърди като титуляр. Той се представи успешно и мачовете на молдовския тим в предварителните кръгове на Шампионската лига и от груповата фаза на Лига Европа.
 
Стоянов счупи ръка в началото на зимата, но се възстанови и отново е титуляр за Шериф. Бившият играч на Черноморец и Нафтекс вече има и два мача за националния отбор на България.
 
Според молдовските медии тимът от Тираспол би се съгласил да продаде вратаря си за сума над един милион евро. Ако трансферът се осъществи, Владислав Стоянов ще стане вторият български вратар в историята на Оцелул. Стоян Колев бе в тима от Галац в периода 2008-10 г. В клуба по това време бе и Живко Желев./БЛИЦ