Ново футболно обединение се подготвя в Югозападна България. Преди няколко седмици Пирин (Благоевград) взе лиценза на Перун (Кресна) и от пролетта ще започне от второ място в Югозападната “В” група. Друг известен тим от региона – Вихрен (Сандански), може да избегне престой в трета дивизия и да скочи директно в “Б” група. До часове се очаква сделка по обединението между клуба от Сандански и Малеш (Микрево). Вихрен загуби професионалния си лиценз миналото лято, след като беше обявен в несъстоятелност и от есента рита в зона “Струма”. Малеш е част от Западната “Б” група, но отдавна се говори, че клубът няма сили да продължи във втория ни ешелон.

“Всичко зависи от решението на съветниците, които ще гласуват бюджета на община Сандански. Ако бъде даден зелен сигнал за трансфера на лиценза и бъде обезпечена издръжката на обединения отбор, той ще играе домакинските си мачове в Сандански под името Вихрен с програмата на Малеш в Западната „Б" група”, заяви президентът на Вихрен Георги Манолев.

Именно Манолев стана обект на много атаки от фенове, футболисти и бивши служители през лятото на 2011 година. Тогава шефът беше обвинен, че се опитва тайно да обяви в ликвидация футболния клуб и да регистрира нов. Манолев поиска от треньори, които бил пратил на трудовата борса като безработни, да представят свидетелство за съдимост и акт за раждане, за да участват като учредители на нов футболен клуб. Босът на Вихрен съкрати треньорите в детско-юношеската школа, административният и помощен персонал от месец юли. По това време главната счетоводителка Мария Станоева е била забелязана да посещава кантората на нотариус Светлозар Петков с цел да представи документите за обявяване в ликвидация на клуба. Миналото лято фенове и футболната общественост тънеха в неведение за какво са похарчени техните пари и какво е довело до обявяването в ликвидация на Вихрен./БЛИЦ