Ботев (Пловдив) се изправя днес от 17:00 часа срещу четвъртодивизионния Сокол (Марково) в мач от турнира за Купата на България. Срещата ще се играе на стадиона на отбора, който е в по-долна група, а именно Сокол. Вратата на тимчето от Марково пази бившият вратар на "канарчетата" Лилчо Арсов. Той обаче е контузен и пропуска двубоя.

С травма е и другият страж на Сокол - Румен Попов. Той обаче е казал, че ще пази. За контузията на Лилчо Арсов има и друга теория. Легендата на "канарчетата" работи като треньор в школата на Ботев и не било честно да пази срещу тима си.

Селекцията на Марин Бакалов излиза за задължителна победа срещу Сокол в двубоя от предварителните кръгове на Купата на България. Настоящият турнир се провежда в две фази и е на елиминационен принцип от 1997 година насам. В първата, предварителна фаза от турнира, се срещат отбори, подали молба за участие само на регионален принцип в осем териториални общини в България. Те определят по един победител, който да се предвижи във финалната фаза. В Пловдивска област това са 6 отбора. Само преди две седмици Ботев победи Раковски с категоричното 6:0, а дебют направи нападателят Атанас Курдов, отличавайки се с 2 гола и асистенция.

Голаджията е под въпрос за днешното гостуване в Марков. От сметките на треньора Марин Бакалов отпаднаха контузените Иван Танчовски, Стефан Учиков, Стефан Костадинов и Запрян Иванов.

При победа Ботев ще се изправи срещу Тракия (Стамболийски) в последния кръг преди включването на професионалните отбори в турнира за Купата на България. /БЛИЦ