Липса на терен провали двата мача на детския и подготвителния отбор на Етър 1924 с Литекс, съобщиха от Зоналния съвет на БФС, съобщи sport-vt.

Двата двубоя от 4-ия кръг трябваше да се играят на стадиона в Самоводене, но така и не се състояха, въпреки че отборите се явиха за тях. В 9:45 часа и етърци, и Литекс бяха пред стадиона, както и делегатът Тихомир Боболов, съдиите, охраната, медицинското лице… Оказа се обаче, че съоръжението е заключено, а теренът дори не е разчертан.

“След като всички са изчакали напразно до 10:30 часа, мачовете пропаднаха, а Етър 1924 губи служебно с 0:3”, заяви секретарят на ЗС на БФС Страцимир Тинчев.

На практика мачът е пропаднал поради отсъствието на човека, който се грижи за стадиона в Самоводене. Управителят спортни дейности в клуба Стефан Атанасов заяви, че същия ден сутринта е уведомил кмета на селото Николай Малаковски, който му е обещал да придвижи нещата.

"Опитах се да помогна, но ми се обадиха едва в деня на мача. Потърсих домакина, но се оказа, че той е заминал за Велико Търново да купува лекарства за майка си и нямаше време да се реагира с каквото и да е", обясни Николай Малаковски.

Всъщност разминаването е станало точно в уикенда, когато се сменяше директорът на ДЮШ на Етър, като новият шеф Сашо Ангелов заяви, че договорът му е от понеделник.

В другите мачове, деца: Академик – Етър 1924 II 3:3, Спартак – Видима 4:0, Сторгозия – Янтра 2:1, Левски-2007 – Локо (ГО) 3:7. Подготвителна група: Академик – Етър 1924 II 1:3, Спартак – Видима 3:0, Сторгозия – Янтра 1:1, Левски-2007 – Локо (ГО) 0:13.