Етър бе наказан с лишаване от домакинство за 1 мач от Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС – Вeлико Търново заради инцидента на мача в Червен бряг в отминалия кръг на Северозападната “В” група. Същата санкция – лишаване от домакинство за 1 мач, е наложена и на домакините от Партизан (Червен бряг).

В 22-ата минута на двубоя стана меле на пистата, след като двама от привържениците на Етър са слезли на нея, за да провокират домакините, от чиито трибуни са нахлули и техни фенове. Докато единствените двама полицаи на стадиона успеят да прекратят мелето, мачът е бил прекъснат за 8 минути, пише sport-vt. Делегатът се обадил в полицията, откъдето на почивката е дошла патрулка с още четирима полицаи, но страстите вече са били потушени.

Предпоставки за да се стигне до инцидента е и фактът, че на стадиона в Червен бряг изобщо не е имало обособен сектор за гостуващата агитка и тя е била настанена непосредствено до публиката на домакините, а мачът, който все пак бе дерби на кръга, бил охраняван едва от двама полицаи.

Зоналният съвет гледа видеозапис от двубоя, като изиска и доклади от длъжностните лица, след което реши да накаже и двата клуба за по 1 мач.

Етър ще домакинства на стадион “Раковски” в Севлиево в предстоящия си мач срещу Бдин (Видин), съобщиха от великотърновския клуб. Срещата е в неделя, 29 септември, от 17:00 часа.

Видима-Раковски също е домакин в предстоящия кръг, но неговият мач срещу Ком (Берковица) ще се играе в петък. Другият наказан Партизан (Червен бряг) още не е заявил стадион, тъй като ще домакинства чак на 6 октомври.