Лидерът в Младежката група Литекс не срещна никакви проблеми в дербито с "Левски" и победи с 2:0 в Ловеч. Възпитаниците на наставника Евгени Колев не изпуснаха от контрол мача през цялото време и създадоха немалко ситуации, но съумяха да реализират само две. Резултатът в 20-aта минута откри нападателят Георги Минчев, който се оказа най-съобразителен в наказателното поле и отблизо оплете топката в мрежата.

След почивката осезателното превъзходство на ловчанлии бе материализирано с нов гол, дело на бранителя Мартин Митов, засякъл с глава коженото кълбо след корнер. След 17-ия кръг на шампионата оранжевите оглавяват временното класиране с 39 точки, с две повече от основния си конкурент Лудогорец, но и мач по-малко в актива си.

Важен успех с 1:0 през уикенда срещу водача ДИТ-София постигнаха и юношите в Елитната група до 17 г. Като домакини момчетата на треньора Ивайло Станев се справиха със столичния си съперник с победен гол на Минко Ластърджиев. Така Литекс се намеси решващо в битката за челото. Оранжевите таланти са на 4-то място с 44 точки и изостават само на 4 от лидера ДИТ, но имат да играят тази седмица отложен мач с Локо (Пд).