Освен с радзгрома над Рудар (4:0) и класирането за следващия кръг Литекс се е върнал от Черна гора с още една придобивка. Според местния в. “Арена, цитиран от “Тема Спорт”, ръководството на ловчанлии е договорило централния защитник на тима от Плевля Миюшко Бойович.
 
22-годишният национал не взе участие в реванша, тъй като в първия мач получи червен картон. Това обаче не е попречило бранителят да остави добри впечатления у старши треньора на “оранжевите” Ангел Червенков.
 
Именно това е била целта на посещението на боса на литекс Гриша Ганчев в хотела на Рудар часове преди реванша в Подгорица. Там той е договорил всички детайли с ръководството на черногорците.
 
“Така е, договорих се с ръководството на Литекс. Тръгвам за България след два дни, за да подпиша контракта”, категоричен е Бойович пред “Арена” на излизане от градския стадион в черногорската столица. Той изгледал мача от ложите.
 
В петък вечерта защитникът трябва да е в Ловеч, а в събота да положи подписа си под тригодишен договор с “оранжевите”. Привличането му подсказва, че Литекс почти сигурно ще се раздели с някой от двамата си централни бранители – Пламен Николов или Александър Барт./БЛИЦ