Литекс ще се раздели с бразилците си през лятото, научи „Тема Спорт“. Става въпрос за крилото Ванжер и нападателя Стенио Жуниор. Двамата се присъединиха към "оранжевите" през зимната пауза, като бяха доведени от Стойчо Стоилов. Приносът им за силното представяне на ловчанлии през пролетта пък е твърде малък, заради което ръководството смята, че те нямат място в отбора. Освен всичко възнагражденията на двамата са значително по-високи от тези на българите, което още повече накланя везните към раздяла.

Треньорът на ловчанлии Христо Стоичков е дал зелена светлина за освобождаването на южноамериканците. Той е останал крайно разочарован от играта им. Камата не е особен привърженик на чужденците, които видимо не вдигат нивото на отбора, и затова залага на българи и млади момчета от школата.

След идването си през зимната пауза Ванжер се утвърди на дясното крило. Въпреки че играта му не е особено ефективна. Той записа 9 мача през пролетта, в които отбеляза 3 гола. Те обаче не бяха плод на индивидуалните му изяви, а на колегите му. Във възловите мачове с ЦСКА (2:0), "Ботев" (Пд) (1:0) и трите двубоя с "Левски" в рамките на две седмици бе тотално обезличен от съперниците си. За момента обаче Стоичков няма удачен вариант за неговия пост, заради което той е титуляр.

Положението на Жуниор не е много по-различно. Бразилският нападател дойде в ролята на заместник на напусналите Герасим Заков и Костадин Башов. Той обаче трудно успява да се пребори с конкуренцията на Исмаил Иса. До момента Стенио е записал 10 мача за оранжевите, в които е отбелязал само 1 попадение.

Предвид наличието на поста на талантливия младок Кирил Десподов Камата не смята да търпи още много Жуниор. Затова още през лятото оранжевите ще направят всичко възможно той да си тръгне. Почти сигурно с него багажа ще си събере и Ванжер.