Литекс пропусна да прибере още 1 милион евро от Дока Мадурейра, който през август беше продаден на Истанбул ББ. "Оранжевите" трябва да получат 25% от бившата си звезда при негов следващ трансфер. Вестник "Милиет" съобщи, че шефовете на Истанбул ББ са отказали оферта от 4 милиона евро на Галатасарай за бразилския техничар.

"Засега ръководството не иска да се раздели с Дока, но до края на трансферния прозорец има още цял месец. Сигурен съм, че след края на шампионата Дока ще бъде продаден в голям отбор", заяви пред "Меридиан мач" мениджърът Несим Нешадов, който посредничи по сделката между Литекс и истанбулския клуб.

Според колеги от Турция Истанбул ББ отрязал Галатасарай точно заради високия процент, който трябва да плати на Литекс. Ако сделката стане след края на сезона в летния трансферен прозорец, процентът за българския клуб ще падне на 15. Това означава, че при трансфер за същите 4 милиона евро "оранжевите" ще получат 600 000 евро. Ако сделката все пак се осъществи до края на януари, това ще означава, че Дока е истинска "златна кокошка" за шампионите, които го пласираха в Истанбул ББ срещу 1,5 млн. евро.