Тайна среща между боса на ЦСКА Димитър Борисов и собственика на Литекс Гриша Ганчев е била проведена преди няколко дни, научи БЛИЦ от два независими източника. Двамата са разговаряли на теми, свързани както с футбола, така и с бизнес извън най-популярната игра.
 
Новината веднага породи слуховете, че Борисов и Ганчев са поставили основите на комбина с цел постигане на собствените им цели и прецакването на “Левски”. ЦСКА ще помага на “Литекс” за спечелването на четвърта титла за “оранжевите”. От своя страна клубът от Ловеч ще съдейства на “червените” да вземат Купата на България.
 
В момента “Литекс” има преднина от 5 точки, но програмата му до края на първенството е по-трудна. Два от най-тежките мачове на ловчанлии са срещу “Левски” на “Герена” и с ЦСКА у дома.
 
“Червените”, които навлязоха в отлична форма, ще опитат и невъзможното, за да грабнат държавния трофей. На четвъртфиналите ЦСКА приема Черно море, а “Литекс” ще играе с “Левски”. При положение, че “оранжевите” отстранят “сините”, в зависимост от развоя на събитията в шампионата, те може да не се напрягат на максимум, ако жребият им отреди да премерят сили с тима от Борисовата градина.
 
БЛИЦ припомня, че през 1999 година имаше подобна комбина между “Литекс” и ЦСКА. Тогава “армейците” поведоха с 2:0 на ловчанлии в шампионатен мач в София, но в крайна сметка двубоят завърши 2:3. Впоследствие “Литекс” върна жеста на финала за купата на България, спечелен с минималното 1:0 от ЦСКА след гол на Валентин Станчев.