Литекс и Янтра завършиха 0:0 на градския стадион в Ловеч първия мач от 11-ия кръг на Втора лига.

В 8-ата минута топката бе подадена към Тони Иванов, който преодоля бранител и стреля с левия крак. Вратарят на домакините спаси, а при последвалата добавка на Иванов, топката излезе в аут.

Тони Иванов бе много близо до това да открие резултата в полза на Янтра в 23-ата минута. След нов пробив по лявото крило и подаване в пеналта, Иванов бе оставен непокрит, но реши да стреля без подготовка и сгреши, пращайки топката покрай десния страничен стълб.

В 36-ата минута гостите удариха греда след далечен удар и рикошет в тялото на бранител на Литекс. След това топката попадна в Тони Иванов, който обаче бе в положение на засада.

Минута след почивката домакините трябваше да правят принудителна смяна. Йоан Лозанов пострада лошо, след като падна на терена, а Даниел Гаджев стъпи върху него. На мястото на Лозанов в игра се появи Васил Нанков.

В 61-ата минута домакините стигнаха до „златен” шанс за гол, който обаче бе пропилян от Илиян Капитанов. След грубо неразбирателство в отбраната на Янтра, Илиян Капитанов се включи от втора позиция и необезпокояван от никой стреля много силно, но за негово нещастие и толкова неточно.

Три минути преди края на редовното време гостите от Габрово направиха фрапантен пропуск. След грешка при изнасянето на топката, футболистите на Янтра организираха контраатака, която обаче завърши с разочароващ удар на Даниел Младенов.

След равенството Янтра заема шестото място с актив от 17 точки, докато Литекс е 12-ти с 13 пункта на сметката си.