От Литекс оправдаха резила с Беласица (1:1) с факта, че петричани били симуланти. На официалната страница на "оранжевите" се появи коментарно-аналитичен текст, който трябва да обясни причините за слабата игра на Литекс. Оказва се, че виновни са играчите на съперника, притесненият съдия и терена на стадиона в Сандански. Ето какво пише в сайта на Литекс:   

Няма по-големи симуланти от футболистите на Беласица, убедиха се всички в Литекс. Играчите на поредния енигматичен треньорски екип - Илия Карадалиев - Добри Митов - Горан Петров пискаха като девственици при всяко докосване с противников играч. После лежаха като заклани по няколко минути пред безпомощния поглед на рефера Стефан Спасов, известен като Пастата.

Перничанинът бе глътнал здраво бастуна, вероятно заради обработката от страна на Горан Петров преди мача. Т. нар. шеф безпардонно си позволи да разговаря със съдиите, докато загряваха преди мача. После за 90 минути избълва такива псувни, обиди и закани по Спасов и роднините му до девето коляно, че ще ни трябват два тома да ги опишем. А след края пък в стил "мутренски ренесанс от средата на 90-те години" Петров нахлу на терена и със заплашителни жестове пак спомена нещо по адрес майката на главия съдия пред безразличните погледи на двама полицаи.

А за терена в Сандански няма смисъл да говорим. Само ще споменем, че на тая трева и кобилата-шампионка на Гриша Ганчев Бризайда ще се спъне. А камо ли играчите в оранжеви фланелки, които на моменти в мача срещу Беласица играха като спънати коне. Ама това е друга тема./
БЛИЦ