Един от националите на Литекс си изпати заради пиянска изцепка. Ръководството на клуба от Ловеч обяви, че Николай Бодуров е изваден от отбора до края на година.

Още за днешния мач с Любимец Бодуров не намери място в групата и Златомир Загорчич не разчита на услугите му.

Решението е било взето след миналия кръг, когато "оранжевите" паднаха с 1:4 от "Левски" на "Герена". Въпреки тежкото поражение, Бодуров си е позволил да наруши спортния режим и е купонясвал до ранни зори в столична дискотека. Изцепката му стигнала до ръководните фактори в ловешкия клуб, които обмисляли да го увилнят дисциплинарно. В крайна сметка решението е Бодуров да бъде изваден от първия състав до края на годината.

Договорът на национала с Литекс е до края на 2014 година. Преди началото на настоящия сезон към него имаше сериозен интерес от Партизан, но до трансфер не се стигна. Запознати твърдят, че причината е, че Бодуров е поискал повече пари от сърбите. С това той попадна в „черния списък” на Гриша Ганчев и сега всяка негова издънка се отразява зле на кариерата му.

Освен това Бодуров не за първи път се прочува с провинение. Защитникът беше обвинен за участие в оргия в началото на септември 2011 година, вечерта преди европейската квалификация с Англия, приключила трагично за нашите - 0:3. Месец по-рано го хванаха да се налива с бира в лоби бара на хотел в Минск броени часове след унизителната загуба от Беларус.

„Не съм пияница, както се опитват да ме изкарат, изпих само една бутилка, защото бях много жаден”, обясни тогава Бодуров, който обаче продължи да демонстрира любовта си към чашката.