Нова любопитна новина изскочи от Литекс, съобщи достоверен източник на БЛИЦ от Ловеч. След като вече си осигуриха вратаря Илко Пиргов, шампионите са на крачка от привличането на още един футболист на Черно море. Става въпрос за младежкия национал Росен Колев, който е искан и от “Левски”. Босовете на Литекс обаче почти сигурно ще измъкнат таланта изпод носа на “сините”.
 
“В момента вървят преговори и за Росен Колев. Не е изключено още до края на тази седмица да има яснота. Треньорът Атанас Джамбазки иска на всяка цена 21-годишния бранител”, заявиха наши информатори.
 
Росен Колев е считан за един от най-добрите млади и обещаващи защитници в България. Той има страхотен усет и към атаката, а на 10 ноември  отбеляза гол при гостуването на младежките национали в  Австрия, където нашите спечелиха с 2:0.

Колев е роден на 4 юли 1990 година в София. Юноша на ЦСКА. С червения екип се представя повече от успешно и хваща окото на английския Рединг, където изкарва успешни проби. Тогавашният шеф на ЦСКА Александър Томов обаче иска луди пари за младока и "кралските поданици" се отказват от сделката. Впоследствие Колев е изненадващо отхвърлен от треньора Любослав Пенев през есента на 2009 година. Преотстъпен е в Бдин (Видин), а от февруари тази година е в Черно море, където за отрицателно време разгърна потенциала си.