Литекс завърши наравно 1-1 с “Левски” в дербито на Елитната юношеска група до 17г. Като домакини възпитаниците на треньора Николай Димитров надиграха съперника си, особено през втората част, но изпусната дузпа и няколко положения ги лишиха от заслужен успех. Въпреки загубата на ценни точки в последните два мача, ловчанлии остават в битката за титлата. Във временното класиране те отстъпват на четири точки от водача Славия, но имат мач по-малко, както и директен сблъсък с "белите" в Ловеч.

Столичани поведоха в мача с гол на Цонев, но оранжевите таланти не се стреснаха и на свой ред създадоха три чисти ситуации, които обаче не бяха реализирани. Преди почивката Литекс получи право и да изпълни дузпа за спъване на Кирил Десподов, но капитанът на тима Георги Минчев нацели гредата. В 39-та минута за два жълти картона бе изгонен Стивън Петков от гостите, малко след подновяването на играта червеният цвят видя и съотборникът му Хубчев. Надмощието на ловчанлии доведе до изравнително попадение, дело на Минчев. Полузащитникът Никола Колев проби и нацели гредата, а при добавката нападателят се оказа най-съобразителен за 1-1. До края Литекс не спря да атакува, но гол така и не падна.

Междувременно детският тим на Литекс (род. 1998 г.) стана вицешампион на ученическото национално първенство. Хлапетата, които са седмокласници в ловешкото училище "Васил Левски", отстъпиха на финала в Тетевен на връстниците си от Черно море с 1-2. Преди това в групата си възпитаниците на треньора Ивайло Станев разгромиха отбор от Асеновград с 14-0, направиха реми 1-1 с варненци и победиха софийското 101-во училище с 3-0. Ловчанлии играха много добре и в последния си мач за трофея, но малко не им достигна зада го спечелят. Нападателят на Литекс Тонислав Йорданов спечели индивидуалния приз за голмайстор на турнира. На финалите той отбеляза 10 попадения.