Емил Велев може да стане треньор на Литекс от понеделник. Кокала е спряган от ръководството на "оранжевите" за заместник на настоящия наставник Ангел Червенков.

БЛИЦ вече ви информира, че последният е силно застрашен от уволнение след катастрофалната загуба от Пирин с 1:4 в Кюстендил.

В Ловеч се говори, че благодетелят на клуба Гриша Ганчев ще даде последен шанс за изява на Ангел Червенков в дербито с Левски, което може да реши титлата.

При загуба или дори равенство на лидерите в класирането срещу "сините" Емил Велев най-вероятно ще поеме Литекс за сметка на Червенков.

Тази позиция на силните хора в Ловеч не е продиктувана единствено от поражението на отбора в Кюстендил. Босът на Литекс Гриша Ганчев бил близо до решението да смени Червенков още преди старта на пролетния полусезон. Бизнесменът бил ужасен от играта на отбора по време на предсезонните контроли, когато "оранжевите" падаха наред. Ганчев обаче решил да даде шанс за изява на Червенков, който все пак изведе отбора до върха в класирането.

"Никой от Литекс не ме е търсил. Винаги съм казвал, че съм отворен за всякакви предизвикателства", така пред "Меридиан Мач" Емил Велев коментира евентуалното си назначение в Ловеч.

Ръководството на "оранжевите" се е постарало да даде пълно спокойствие на футболистите и треньора Ангел Червенков преди дербито с Левски. В Ловеч не се говори за генерални промени в отбора след тежкото поражение от Пирин. Шефовете на Литекс искат тимът да играе без излишно напрежение в неделя срещу "сините".

Бившият национален селекционер Пламен Марков и вечно актуалният за треньор на Литекс Ферарио Спасов също са варианти за заместници на Ангел Червенков. Първият в момента е безработен, а вторият е шеф в детско-юношеската школа на "оранжевите". На този етап благодетелят на Литекс Гриша Ганчев не търси чужд специалист. /БЛИЦ