Финансовият благодетел Гриша Ганчев празнува 50-годишен юбилей на 10 декември. Създателят на явлението Литекс бе зарадван от отбора с ценната победа през уикенда над Черноморец (1:0), с която "оранжевите" завършиха полусезона на 3-ото място, даващо добри изходни позиции за пролетта в битката за евроквотите.

Всички футболисти, спортно-техническият щаб и служителите в клуба пожелават на почетния президент г-н Гриша Ганчев много здраве, лично щастие и нови бизнес и футболни успехи, гласи честитката на "оранжевите".

Гриша Ганчев е безспорно най-успелият футболен собственик в България. Той пое клуба от родния си град през лятото на 1996 г., когато отборът беше във втория ешелон и веднага го вкара в елита. После историята е известна на всички. "Оранжевите" се изстреляха в неподозирани футболни висини, спечелвайки 4 шампионски титли (1998, 1999, 2010 и 2011 г.), 4 Купи на страната (2001, 2004, 2008 и 2009 г.) и една Суперкупа (2010).

Литекс се превърна в основен фактор и неизменен претендент за призовите места, постигайки близо 70 мача в евротурнирите. Далновидната политика на мецената доведе до построяването на модерен стадион, близо две дузини играчи в националния тим и трансфери във всички топ първенства в Европа. Голямата гордост на клуба е успешно функциониращата Академия за таланти, от която в момента в първия тим има цели 12 футболисти.

Екипът на БЛИЦ също честити празника на Гриша Ганчев