Спортно-техническият щаб на Литекс уреди престижен спаринг по време на лагера на тима в Холандия. "Оранжевите" ще се срещнат с един от най-силните тимове в Израел в последните години – Макаби (Хайфа), където се подвизава бившият защитник на Левски и националния ни отбор Игор Томашич. Тимът от пристанищния град завърши на второ място в местното първенство и се стяга за участие в квалификациите на Лига Европа.

Българският шампион ще бъде в Холандия от 21 юни до 5 юли, като ще използва традиционната си база в последните години - хотел "Голдън Тулип" край Арнем, информира "Гонг". По време на подготовката за атака на групите на Шампионската лига "оранжевите" ще изиграят общо четири контроли.

На 3 юли е планувана проверка с местния Утрехт, който също е участник в Лига Европа. Родният клуб на холандската легенда Марко ван Бастен завърши на седмо място редовния сезон в Холандия, но успя да спечели плейофа за участие във втория по сила европейски клубен турнир.

Третият съперник на шампионите е руския Том (Томск), който в момента заема петото място в руската Висша лига. Мениджърското звено на "оранжевите" търси още един съперник, като се очаква той да бъде от по-ниска класа. Футболистите на Литекс се събират за първа тренировка на 7 юни, а до 21-и ще се подготвят в Ловеч. /БЛИЦ