Детският тим на Литекс (родени 1999 година) се класира на финала за Купата на БФС след победа над ЦСКА с 1:0. Момчетата на треньора Ивайло Станев стигнаха до успеха, макар да играха повече от едно полувреме с човек по-малко заради червен картон на бранителя Иван Турицов в 30-ата минута.

Преди това обаче "оранжевите" таланти бяха повели в резултата в 18-ата минута след гол на Венцислав Славов. До края ловчанлии не отстъпиха инициативата и независимо численото неравенство, създадоха още положения, но Славов и Христо Тодоров нямаха късмет да вкарат. Няколко далечни удара на Николай Янков пък бяха отразени от стража на гостите. За цял мач ЦСКА почти не стигна до реална възможност за попадение.

Финалът в надпреварата ще бъде в края на април, а съперник на Литекс за трофея ще е Векта (Пловдив), който елиминира Берое след убедителна победа с 4:0.

"Червеният картон обърка плановете ни, но се радвам, че момчетата се раздадоха и тактически изпълниха всички указания. Бихме с колектив и мъжка игра", сподели щастливият наставник на Литекс Ивайло Станев.

Съставът на Литекс: Петър Л. Петров, Иван Турицов, Мартин Минчев, Руси Грозев, Владислав Маринов, Николай Янков, Тони Иванов, Атанас Василев (69-Петър Д. Петров), Христо Тодоров (70-Димитър Илиев), Иван Иванов (32-Веселин Весков), Венцислав Славов (67-Николай Иванов)