Финансовият директор на Литекс Величко Дихонов обяви пред официалния сайт, че клубът не дава колосални заплати. От думите му става ясно и, че “оранжевите” няма да вадят торби с пари за трансфери. 

“Наблюдавам една тенденция в медийното пространство, която създава фалшив образ на Литекс. Искрено съм притеснен от непроверените и несъстоятелни „сензации”, че клубът „Прави този най-скъп”, или „Позлатява онзи”. Или как дава заплати, несъвместими с футболната ни действителност. В този ред на мисли съм длъжен да обясня няколко неща: Ние не сме Реал (Мадрид) или Байерн (Мюнхен), че да раздаваме колосални заплати. Литекс се слави като клуб със силен колектив и професионален мениджмънт – от почетния президент до последния човек на стадиона. Именно това е причината повечето играчи да предпочитат да подпишат с нас. Естествено, че и парите са важни. Но те никога не са били на първо място. Нито за Литекс, нито за хората, които преговарят с клуба. Просто принципите на работа при нас са различни”, каза Дихонов.

Според него в клубът никога не е имало финансови затруднения. Както е известно Литекс върна в България Христо Янев и Небойша Йеленкович и това са единствените трансфери на Станимир Стоилов засега./БЛИЦ