Литекс и гръцкият Арис (Солун) не можаха да се победят и завършиха 0:0 в интересна и оспорвана контрола. С основна заслуга за нулевото равенство бяха двамата вратари Пиргов и Бузанис, които се представиха на висота. „Оранжевите” трябва да съжаляват, че не можаха да си вкарат поне едно от половин дузината изгодни положения, но Джордан на няколко пъти и колегите му от офанзивния вал нямаха точност и късмет пред гола.

Наставникът Златомир Загорчич излезе с оптимална единайсеторка в най- сериозната проверка от подготовката. В неделя от 18.00ч предстои и последния спаринг срещу Добруджа.Двубоят с Арис се игра при отлична атмосфера. Над 500 зрители дойдоха на Градския стадион, огласян шумно от агитките на двата отбора. Телевизия от Солун пък предаваше директно мача.

В 15-ата минута Джордан можеше да открие резултата за оранжевите. Той засече с глава центриране на Страхил Попов от дясно, но ударът му бе слаб и мина покрай вратата.Десетина минути по-късно Джазула изпълни перфектно корнер, но Попов отблизо не можа да се възползва и да вкара. В 30-ата минута дошлият от Дуисбург халф опита да изненада вратаря от фаул, но Бузанис бе на мястото си.Така, както и неговият колега Пиргов, който се намеси авторитетно при шут на Маниас, излязъл очи в очи с него.

В 36-ата минута отново гърците имаха шанс, нахлулият мощно по десния фланг Ставропулос обаче би над гредата.Последваха отново две отлични центрирания на Джазула от корнер, и при двете ситуации Джордан за малко не се разписа. Минута преди края на полувремето Ваюши напомни за себе си с топовен шут от границата на пенала , но Бузанис пак се прояви и спаси.

Срещата и след почивката продължи в отлично темпо. Пиргов показа пак рефлекс, а на отсрещната врата домакините не успяха на два пъти чрез Джордан и Ваюши да стигнат до попадение. Постепенно наставникът Загорчич направи няколко смени. Сред тях бяха халфовете Симеон Славчев и Сашо Цветков, които се възстановяваха последните 2 месеца от контузии. До края мачът продължи равностойно, но без сериозни опасности пред двете врати.

Литекс Ловеч – Арис (Солун) 0:0

Градски стадион Ловеч, 500 зрители, съдии: Н.Петров, Хинков, Георгиев

Литекс: Пиргов, Стр.Попов, Грозев, Бодуров, Недялков, Берберович, Н.Колев, Джазула, Ванжер, Джордан, Ваюши ( Златинов, Манолов, Славчев, Цветков, Десподов)
Старши треньор: Златомир Загорчич

Арис (Солун): Бузанис, Киргиас, Пулидо, Триантафилакис, Пападопулос, Маргаритис, Ставропулос, Маниас, Психойос, Елснер, Караянис ( Ойкономопулос, Ангелуидис, Коцаридис, Голиас, Калудис, Антониадис, Ираклис, Цуканис, Нтамарлис)
Старши треньор: Йоанис Чатзиниколау