Детският тим на Литекс (набор 2001) спечели престижната национална надпревара Данониада 2013. Момчетата на треньора Пламен Линков записаха 3 победи на финалния турнир в столицата и завоюваха трофея, връчен им лично от именития български футболист Димитър Бербатов. Успехът дава право на тима да представлява България на Международната Купа ДАНОН, която тази година ще се проведе през септември в родината на футбола Aнглия.

На легендарния стадион "Уембли" ловчанлии ще мерят сили с най-добрите 64 отбора от свои връстници в света. Мащабното състезание, което е своеобразно минисветовно първенство е с патрон в лицето на легендата Зинедин Зидан.

"Оранжевите" стартираха към големия триумф с победа над Шумен с 1:0, а после бе надигран със същия резултат и ЦСКА. В тези срещи головете отбеляза Елхан Кемал Али. На финала Литекс се справи и с бургаския Черноморец с 1:0 след попадение на Мартин Стоянов.

"Браво на момчетата. Заслужиха си купата и показаха, че са сред най-добрите в България. Успехът им е плод на старание и дисциплина. Имахме и кадрови проблеми с отсъствието на контузения Айвън Ангелов, но се радвам, че всички се раздадоха. Класирането за финалите на митичния стадион "Уембли" и срещата със Зидан е на този етап възможно най-голямата награда за тях. След това ги чака много,много труд и постоянство за да станат големи футболисти и да радват хората", сподели щастливият наставник Пламен Линков.