Литекс се отказа от привличането на френския защитник Морел. Бранителят игра в последната контрола срещу Добруджа миналата неделя, но така и не впечатли старши треньора Златомир Загорчич. Сърбинът го остави още няколко дни да тренира с тима, но показаното от французина в заниманията само е затвърдило негативното впечатление.

В същото време стана ясно, че в понеделник или най-късно във вторник, ще се реши дали Петър Златинов ще остане в Литекс. На този етап двете страни имат разминавания по условията, а и нападателят все още се надява, че може да си уреди отбор в чужбина.

„Още не мога да кажа, че сме се разбрали със Златинов или с Генчев. И двамата продължават да тренират с нас. Ще изчакаме още малко време - най-късно до вторник, и съдбата им ще стане ясна", коментира пред „Тема Спорт" Загорчич.

“Оранжевите” пък преотстъпиха трети свой юноша на новака в “Б” група Добруджа. Това е 19-годишният вътрешен халф Кристиян Малинов. Преди него в Добрич под наем бяха пратени вратарят Александър Конов и нападателят Кристиян Петков, който е родом от там.