Литекс загуби втора поредна контрола в Турция, като този път отстъпи с 1:2 на сръбския гранд Цървена звезда. Преди дни избраниците на Христо Стоичков се дадоха и на румънския ЧФР Клуж (0:1), но в днешния си мач поне отбелязаха попадение. Вкара го Светослав Тодоров от дузпа малко преди почивката за 1:1. В 31-ата минута Борха откри резултата за "звездашите", а крайното 1:2 оформи Милутинович в 67-ата.

От трибуните проверката между "оранжевите" и еврошампиона за 1991 година бе наблюдавана от националния селекционер Любослав Пенев, Ивайло Петев, Илиан Илиев, Драгомир Окука, Люпко Петрович, Христо Бонев и други треньори и известни личности.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на загиналите от потопа в близкото до Харманли село Бисер.

В първия половин част головите положения липсваха. В 31-ата минута обаче Цървена звезда поведе в резултата чрез Кристиан Борха. Колумбийският нападател се възползва от разбъркване в наказателното поле на Литекс и прати топката в мрежата на Илко Пиргов.

В 43-ата Марко Перович игра с ръка в наказателното поле на сърбите и съдията Давид Пясецки от Полша отсъди дузпа, която беше реализирана от опитния Светльо Тодоров за 1:1.

През второто полувреме бяха направени множество смени, като Христо Стоичков замени всичките си титуляри – част от тях на почивката, а останалите в 60-ата минута.
В 67-ата селекцията на Роберт Просинечки отново поведе в резултата. Появилият се на смяна под рамката Евгени Александров изрита топката в крака на Милунович и кълбото влетя в мрежата му - 1:2.

До края "оранжевите" опитаха да изравнят, но не успяха. В 87-ата минута Петър Занев центрира остро в наказателното поле на "звездашите", но нямаше негов съотборник, който да засече топката.

Така футболистите на Литекс не успяха да поднесат подарък на Стоичков, който утре е рожденик.

В същото време пък Цървена звезда постигна първата си победа в контролите от подготвителния лагер в Анталия. Преди срещата с "оранжевите" селекцията на Просинечки имаше две равенства - по 1:1 срещу швейцарския Винтертур и словашкия Жилина.

ЛИТЕКС - ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА 1:2
0:1 Борха (31), 1:1 Светослав Тодоров (44-дузпа), 1:2 Милутинович (67)

ЛИТЕКС: 1.Илко Пиргов, 33.Николай Бодуров, 5.Итуа Онанга, 4.Васил Божиков, 6.Максим Жос, 16.Страхил Попов, 17.Георги Миланов, 23.Небойша Йеленкович, 77.Галин Иванов, 14.Армандо Ваюши, 9.Светослав Тодоров