Детският тим на Литекс (род.1999 г.) спечели силния турнир във Враца в чест на революционера Христо Ботев. Съставът на „оранжевите“ бе сглобен почти само от нови попълнения в селекцията, както и от тествани играчи, но се представи отлично и стигна до върха. В първия си мач от предварителната група момчетата на наставника Ивайло Станев разгромиха Славия с 3:0 след две попадения на Станислав Иванов и едно на Тони Иванов. След това ловчанлии направиха реми 2:2 с пловдивския Векта (голове на Грег Мицов и Габриел Каменов), което им бе достатъчно да се класират за финала. В решителната битка за трофея Литекс надигра домакините от Ботев с 2:1. Точни за победителите бяха отново Станислав Иванов и Николай Янков. Стражът на отбора Петър Петров получи индивидуална награда за "Най-добър вратар на турнира".

"Радващо е ,че за кратко време момчетата си паснаха и успяхме да сглобим отбор. Трябва да се има предвид, че някои от тях са само на 2-3 тренировки при нас, други пък получиха шанс да се докажат. В крайна сметка те си заслужиха трофея, а ние от треньорския щаб на Академията имахме идеална възможност да се уверим в качествата им в оспорвани и здрави мачове", сподели треньорът Станев.

Междувременно юношите на Литекс допуснаха нова загуба на точки в първенството на Елитната група до 17г. Ловешките таланти надиграха като домакин Спартак (Пд), но обзелата ги напоследък голова суша продължи и те не успяха на няколко пъти да поразят вратата на гостите. Нулевото реми още повече заплете развръзката в първенството и сега четири отбора имат реален шанс за титлата. Освен „оранжевите“ смело към върха гледат “Левски” , Славия и Черноморец.