Шампионът на България Литекс е на път да хвърли сериозна трансферна бомба. "Оранжевите" са се прицелили в гръцкия национал Пантелис Капетанос. Очаква се сделката по привличането му да стане факт до края на седмицата.3.jpg

Нападателят е собственост на румънския ЧФР Клуж. Тимът обаче се представи доста слабо през вече изминалия сезон и се очаква голяма част от звездите да напуснат. Самият Капетанос изигра едва 2 мача за Клуж през пролетта заради контузия и спад във формата.

27-годишният футболист със сигурност ще си тръгне през летния трансферен прозорец. Той бе част от състава на Гърция на Мондиал 2010, след като преди това бе направил изключително силен сезон със Стяуа (Букурещ).

Очаква се "оранжевите" да платят за него 700 000 евро, пише "Тема спорт". Явно босът Гриша Ганчев ще задоволи искането на старши треньора Любослав Пенев за 2-3 класни попълнения от чужбина.

Капетанос, който утре навършва 28 години, е юноша на Козани, а след това е играл за Ираклис, АЕК и Стяуа, преди да акостира в Клуж. Наскоро пък в румънските медии се появи информация, че Литекс иска да привлече Майкон Оливейра от Стяуа. /БЛИЦ