Литекс започна зимната си подготовка с нов треньор. Той обаче няма да замени досегашния наставник Ангел Червенков, а ще бъде част от щаба му. Сърбинът Здравко Букарица е новият специалист, който ще подготвя вратарите на ловчанлии.

Досега тези функции изпълняваше легендата на Литекс Витомир Вутов, който остава на работа в клуба като ще отговаря за вратарите в Академия.

Букарица се завръща за трети път в Ловеч. За последно сърбинът бе в Литекс при престоя на Люпко Петрович начело на Литекс, когато тимът стигна до 1/32-финалите в турнира за Купата на УЕФА.

Единствено френският защитник Александър Барт пропусна първата тренировка на „оранжевите”. Бранителят не е успял да хване самолетната си връзка за България и се очаква да пристигне в Ловеч днес следобед.

Лидерът в “А” група направи първото си занимание с 27 играчи и без нито едно ново попълнение, каквото бе обещанието на ръководството.

Бразилците Том и Сандриньо се подготвяха на облекчен режим.

В Литекс след половин сезон преотстъпване се завърнаха Страхил Попов и Венцислав Бенгюзов, които през есента носеха екипите на Локомотив Мездра и Брестник. Заедно с отбора се подготвят и двама от най-талантливите футболисти на Академия Литекс – Емил Грозев и Максим Стойков./БЛИЦ

Още за зимната подготовка тук