Медиите във Франция съоб­щиха, че Литекс е прив­лякъл нападателя Папис Дембо Коли. Стрелецът, който е собственост на се­негалския Дакар Юниверсите Клуб (ДЮК), е подписал контракт за една година. След това той може да бъ­де продължен, ако оранже­вите искат да откупят напълно правата му.

"Папис подписа договор с Литекс. Той премина успешно 10-дневен пробен период в българския клуб. Коли е водил съревнование с друг чужде­странен нападател и в крайна сметка е заслужил контракт. Пожелавам му успешен сезон", заяви гене­ралният директор на ДЮК Самсидин Диата. През миналия сезон Папис Дембо Коли е отбелязал 4 гола в сенегалското първенство. Той е роден на 19 юли 1990 година. Висок е 178 сан­тиметра. Може да играе както на върха на атаката, така и зад централния на­падател.

Каращият заедно с Коли тестове парагваец пък се е контузил и е бил освободен от ловчанлии. Оранжевите обаче засега не са потвър­дили официално сделката.

Литекс вече има един осъществен трансфер от ДЮК. През 2011 година в клуба бе привлечен друг на­падател от този тим - Па­па Диуф. Той бе взет от нас­тоящия национален селек­ционер Любослав Пенев. В А група Папа Диуф изигра 13 мача, в които отбеляза 2 гола. След това бе освобо­ден.

През ДЮК е минал и един от любимците на феновете на ЦСКА - защитникът Ибрахима Гай.