Литекс финализира трансфера на нападателя Бьорн Маарс Йонсен, след като преди дни представи и португалеца Пауло Роберто Регула. Високият 196 см норвежец с американско потекло идва от Атлетико (Лисабон), с който от началото на сезона е записал 30 мача и 16 гола.
 
Таранът през ноември ще навърши 24 години, а в родната „А“ група избра да се подвизава с N№ 11. От щаба на Литекс правят всичко възможно Йонсен и Регула да бъдат на разположение на треньора Красимир Балъков още за старта на първенството в събота срещу Лудогорец.
 
„От съвсем скоро съм тук, но определено ми харесва. Всички ме приеха добре и аз ще се опитам да покажа най-силните си качества, с които да помогна на отбора да спечели Купата и да се класира колкото се може по-напред в класирането”, сподели нападателят.
 
„Още в края на есенния полусезон казахме, че искаме да влеем свежа кръв в редиците си, за да засилим конкуренцията в средата на терена и нападението. Доволен съм от привличането на новите момчета. Жалко, че така се развиха нещата и те дойдоха в дни преди началото на шампионата. Нормално е да им трябва време да се адаптират към новата среда, да потренират повече със съотборниците си, да се синхронизират с тях. Дано стане по-бързо, за да разполагаме с най-доброто в предстоящите важни мачове“, коментира Красимир Балъков.