Литекс представи двама нови преди началото на днешната тренировка на отбора. Пред медиите на базата на клуба в Ловеч позираха Илия Мунин и Рафа.

Първият беше за последно в Берое. Двете страни обаче се разделиха по взаимно съгласие, след като в началото на миналата година се обвързаха. Защитникът е роден на 19 януари 1993 година, юноша е на Пирин и "Левски".

Другият е Рафаел Енрике Перес - Рафа от Колумбия. Роден е на 9 януари 1990 година. Последният му клуб е бразилският Португеза. Играе като централен защитник, но може да бъде ползван и на бека.

И на двамата договорите са за две години с опция за продължаване.

"Благодаря за посрещането. Първата ми цел е да се адаптирам бързо. За мен това е ново предизвикателство. Ще се опитам да покажа на какво съм способен и да спомогна за постигането на целите на отбора - класиране за Лига Европа и шампионска титла. Не знам много за града, за отбора. Само това, което съм намерил в интернет", коментира Перес.

"Познавам се с почти всички в отбора. Желанието ми е да се развивам и с това да помогна на отбора. Играл съм много пъти в Ловеч. Няма да коментирам защо си тръгнах от Берое, има си причини. Всичко е вече зад гърба ми", бяха пък думите на Мунин.