Шампионът Литекс най-после се показа на феновете си. Треньорът Любослав Пенев изведе 19 футболисти на едно от игрищата на тренировъчния комплекс в Ловеч днес по обяд. Сред тях беше Дока Мадурейра, изчакващ трансфера си в Истанбул ББ, за който БЛИЦ първи ви информира вчера.

Сънародниците на звездата Тиаго Мирасема и Селио Кодо бяха официално представени след тренировката. Двамата засега са единствените нови попълнения на шампионите. Първият е централен нападател и впечатлява с габаритите си, а вторият е гласен за заместник на Дока. Мирасема ще носи №11, а Кодо заложи на вратарския №12.

"Изключително се радвам, че кариерата ми в Европа започва от тим като Литекс, който е доказвал, че е трамплин за израстването на млади играчи. Надявам се да направя силни игри за новия ми отбор и да му помогна да затвърди позициите си в България и Европа", заяви Кодо.

"В Литекс ме посрещнаха радушно. Надявам се, че моите сънародници ще ми помогнат за адаптацията. Идваме в България, за да разкрием качествата си", сподели Мирасема.

Както е извесно, Любо Пенев събра футболистите си още в понеделник, като през последните дни "оранжевите" минаваха медицински прегледи и имаха закрити занимания.

На днешната тренировка не присъстваха националните състезатели, на които Пенев е дал по-дълга почивка. Избраниците на Лотар Матеус – Христо Янев, Петър Занев и Николай Бодуров, както и тези от младежкия национален отбор – Момчил Цветанов, Илия Миланов и Александър Цветков ще започнат тренировки с останалите направо на лагера в Холандия. "Оранжевите" заминават за Ниската земя в понеделник и ще останат там до 3 юли, като ще изиграят и три контролни срещи.

Сред групата от 19 играчи бяха четирима юноши на Литекс - Румен Руменов, Ангел Здравчев, Димитър Георгиев и Атанас Димитров. Младоците ще получат шанс за изява по време на лятната подготовка и ще се опитат да впечатлят Любо Пенев.

От шампионския състав на Литекс с отбора не започнаха Ивайло Петков, Урош Голубович и Михаил Венков, чиито договори изтекоха и не бяха подновени. Сенегалецът Папа Диуф също напусна "оранжевите" след края на сезона и се прибра в родината си.