Шампионът Литекс представи първото си ново попълнение Флорин Брату преди минути. На специална пресконференция президентът Трифон Попов даде фланелката с №11 на румънския нападател, който ще бъде преотстъпен в състава на “орангевите”.

В контракта има клауза за закупуване на правата му след това. Брату, който е известен с прякора Картечницата, позира с фланелка с номер 11 при огромен медиен интерес, включително журналисти от Румъния.

“Много съм доволен и щастлив, че вече съм играч на Литекс, защото ми направиха много добра оферта. Разбрах, че Литекс е голям отбор и се радвам, че вече съм в Ловеч. За мен най-важното е да направим добър сезон, Литекс да влезе в Шампионската лига и да постигне всичко, за което се бори. Не се притеснявам от конкуренцията. Нормално е във всеки голям отбор, какъвто е Литекс, да има конкуренция. Играл съм на такива места, където конкуренцията е била още по-сериозна, но това помага за успехите на отбора. Дошъл съм да се боря за титулярното място, да се наложа и да вкарам колкото се може повече голове”, каза Брату пред представителите на медиите.

“Наистина дойдох с голямо удоволствие тук. Еуген Трика изигра голяма роля при трансфера ми. Що се отнася до предстоящото участие в квалификациите в Шампионската лига, не съм запознат с евентуалните противници, но щом са първенци на страните си, значи са добри отбори”, допълни румънецът.

Президентът на Литекс Трифон Попов призна, че селекцията все още не е приключила. В отбора ще бъдат привлечени най-много още един-двама играчи, тъй като “оранжевите” разполагат с обигран и боеспособен състав. Литекс започва лятната си подготовка на 7 юни./БЛИЦ