Литекс стартира зимната си подготовка с група от 30 футболисти. Лидерът в "А" група представи само едно ново попълнение - Иван Горанов от Берое.

Самолетни неволи с дългото презокеанско пътуване забавиха колумбийците Уилмар Джордан и Данило Асприля, които ще акостират в късния следобед в Ловеч. Това беше причината Асприля да не бъде представен заедно с Горанов.

Още през декември бившият защитник на Берое и колумбиецът подписаха договори с Литекс за по 3 години и половина. Крилото Данило Морено Асприля идва от колумбийския Патриотас.

Горанов ще играе занапред с номер 23 при "оранжевите". Младокът бе представен официално от президента на клуба Трифон Попов.

"Много съм щастлив, че преминах в Литекс. Това е клуб, който залага на младите и играе красив футбол. Ще дам всичко от себе си, за да помогна на отбора да постигне своите цели. Няма да имам никакви проблеми с адаптацията, тъй като се познавам с доста от момчетата от младежкия национален отбор. Зная, че взимам номера на легендарен за Литекс футболист като Йеленкович и ще се стремя и аз да се представя достойно. Амбициите ми се препокриват с тези на клуба. Иначе искам всеки ден да прогресирам колкото си може повече", заяви младежкият национал на България.

Към мъжкия тим на "оранжевите" вече са интегрирани за постоянно юношеските национали Пламен Гълъбов, Реян Даскалов, Чавдар Ивайлов и Георги Минчев.

Националът Николай Бодуров не присъства на първото занимание. Той ще продължи на този етап да се подготвя по индивидуален план извън общите занимания на тима. Както е известно, защитникът беше отстранен от отбора през есента заради пиянски изцепки.

След контузии в редиците се завръщат вратарят Илко Пиргов, опитният  Джемал Берберович и талантът Кирил Десподов. От операция все още се възстановява младежкият национал Антон Недялков, който тези дни ще свали гипса и ще започне да работи по индивидуална програма.

Досега Литекс се раздели с двама свои играчи. Бразилецът Ванжер да Силва е трансфериран в отбор от родината си, докато халфът Станислав Генчев и клуба прекратиха отношенията си по взаимно съгласие.

Не е изключено в хода на подготовката да има още входящи и изходящи трансфери или преотстъпване на млади играчи в други клубове.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА