Литекс ще продаде голямата си звезда Ивелин Попов след края на сезона, твърди „Меридиан Мач". Към този момент Попето играе последните си мачове с оранжевия екип, тъй като половин дузина отбори са на опашка за правата му.

В мача срещу Локо (Сф) софиянецът отново правеше каквото си поиска със съперниковите защитници и само като по чудо не успя да се разпише във вратата на Юлиян Левашки.

Имената на тимовете, които искат капитана на Литекс, засега се пазят в тайна. Отдавна обаче се знае за интерес към него от страна на Кьолн, ПСВ Айндховен, Астън Вила и дори немският гранд Байерн следеше играча. Емисари на всички тези тимове са наблюдавали играча по време на мачовете на „оранжевите" през сезона. Още отсега е ясно, че всеки отбор, който иска най-актуалния футболист у нас, ще трябва да се бръкне с повече от милион евро.

През миналото лято Литекс осъществи един от най-сериозните трансфери на играч от „А" група през последните години, продавайки Станислав Манолев на холандския гранд ПСВ (Айндховен) за сума от 3,5 млн. евро./БЛИЦ