Литекс завърши наравно 1:1 със солунския Ираклис в последната си контрола от първия зимен лагер. “Оранжевите” могат да съжаляват за изпуснатия успех, тъй като имаха поне 4 отлични възможности да вкарат още един гол.

Страничният рефер пък ощети грубо момчетата на Стоичков, отменяйки заради несъществуваща засада попадение на Иса. Заради леки здравословни оплаквания спарингът пропуснаха основни фигури като Йеленкович, Георги Миланов и Ваюши.

Ловчанлии бяха по-активни от самото начало, но не съумяха по най-добрия начин да завършат 2-3 добри атаки. В една от ситуациите Томи Костадинов изведе отлично Ванжер, но стражът Восниадис излезе и го блокира. В 32-та минута обаче бразилецът надбяга отбраната и хладнокръвно откри резултата. Малко след това топовен шут на Симеон Славчев от 25 метра мина на педя от горната греда.

Втората част започна с пет смени и 100-процентов пропуск на Исмаил Иса, който излезе сам срещу вратаря, но се засуети и топката му бе отнета. В 55-та минута, при първата си по-сериозна атака, домакините стигнаха до изравнителен гол, дело на испанеца Туни, възползвал се от грешка в центъра на отбраната.

В 68-та минута българите бяха сериозно ощетени от страничния съдия, който не призна чист гол на Иса. Влезлият като резерва юноша Никола Колев стреля и при добавката нападателят се разписа, но незнайно защо бе вдигната засада.

Натискът на “оранжевите” продължи, но и Герасим Заков направи непростим пропуск, след като от точката на дузпата не успя да преодолее вратаря на гърците.

Най-малкият в състава на Литекс Кирил Десподов също имаше шанс да се превърне в герой за своите. В 87-та минута той се озова на стрелкова позиция и се опита технично да матира стража на Ираклис, но топката прехвърли и вратата.

Литекс: Пиргов, Стр. Попов, Ил. Миланов, Бодуров, Божиков, Славчев, Ал. Цветков, Т. Костадинов, Ванжер, Цветанов, Кр. Петков (Евг. Александров, Грозев, Хасани, Заков, Иса, Н. Колев, Динчев, Руменов, Десподов, М. Иванов)