Ръководството на Литекс обявиха състава, с който отборът ще се изправи срещу победителя в националния аматьорски турнир „Аматьори срещат професионалисти”. Мачът между шампиона-аматьор и шампиона на България за 2010 г. е специалната награда в турнира. Груповите фази стартират на 23 юли (петък) от 14.00ч. на Национален стадион „Васил Левски” в София.

Дългоочаквана среща между аматьорите и професионалистите ще се състои на 24-и (събота) от 20.00 ч. и ще бъде излъчена директно в ефира на телевизия PRO.BG. Входът за всички желаещи да наблюдават на живо мачовете на стадиона е свободен, съобщиха организаторите.

Съставът на Литекс с треньор Ангел Червенков е следният: Тодор Тодоров (вратар), Михаил Венков (защитник), Ивайло Петков (защитник), Николай Бодуров (защитник), Ивелин Попов (централен нападател), Том (централен нападател), Момчил Цветанов (централен нападател), Алехандро Сандрино (централен нападател), Небойша Йеленкович (централен нападател) и Светослав Тодоров (нападател).

Мачът ще се проведе в две полувремена по 15 минути всяко. Тренировките на аматьорите ще води националният селекционер и посланик на турнира – Станимир Стоилов./БЛИЦ