Литекс постигна убедителна победа с 4:0 срещу Лудогорец мач от Елитната юношеска група до 17 години. "Оранжевите" бяха с класа над един от лидерите в класирането и с по 2 гола във всяко полувреме не дадоха никакъв шанс на гостите от Разград. Двубоят в Ловеч бе изгледан от наставника на мъжете Христо Стоичков и асистентите му.

Срещата започна повече от добре за домакините, които още в 3-ата минута поведоха след автогол на бранител от Лудогорец, който неспасяемо отклони топката във вратата си при удар на Ивайлов. В 30-ата юношеският национал Кирил Десподов навърза цялата защита на гостите и центрира към Александър Георгиев, който с красиво воле покачи резултата на 2:0. След почивката момчетата на наставника Димитър Здравчев не спряха да доминират. Десподов увенча напористата си игра с попадение, възползвайки се от асистенция на Георгиев. В 70-ата минута Гушлев с глава оформи крайното 4:0.

След успеха Литекс е пети в Елитната юношеска група до 17 години с актив от 23 точки. Лудогорец е трети с 28. Лидер е "Левски" с 33, но мач по-малко. Вторият Пирин (Благоевград) има 29 точки.

"Доволен съм от играта. Контролирахме мача през цялото време и заслужено спечелихме. Жалко, че лесно изпуснахме точки в другите мачове, с които сега можехме да сме и по-напред в класирането. Ще се опитаме да наваксаме през пролетта, сега трябва задължително да бием Видима в последния кръг. Иначе е хубаво, че момчетата се стараят и се опитват да играят футбол. Това на този етап е най-важното", сподели треньорът на "оранжевите" таланти Димитър Здравчев.

Съставът на Литекс: Петков, Ал. Смилков, Митов, Г. Минков, Цочев, Гушлев, Митрев (50-Н. Минков), Гюрсез (65-Стефанов), Ивайлов, Ал. Георгиев (75-Патарински), К. Десподов (70-Неделчев)