Шампионът Литекс лети за Холандия в 7:30 часа утре. Наставникът Ангел Червенков ще подготвя група от 25 футболисти в базата "Златно лале".

В състава на "оранжевите" попадна и второто ново попълнение за това лято - Джемал Берберович, който вчера подписа договор. Берберович се връща в Литекс като свободен агент, напуснал Денизлиспор. В групата за Холандия Червенков включи четирима вратари и 21 полеви играчи. В нея не попаднаха младоците Цветомир Панов и Венцислав Бенгюзов, които ще бъдат дадени под наем. Всички останали, които започнаха подготовка, засега остават в отбора.

В Холандия Литекс ще изиграе четири контроли. Ръководството на "оранжевите" е в преговори с колегите си от ПСВ Айндховен за проверка на 28 юни. Ако шефовете на Станислав Манолев не се съгласят, тогава съперник на селекцията на Червенков ще бъде германския третодивизионен Рот-Вайс Оберхаузен.

На 5 юли "оранжевите" се прибират в България, а четири дни по-късно ще изиграят последната си проверка преди старта на евротурнирите. Жребият за Шампионската лига е утре от 13:00 часа. /БЛИЦ

Контролите на Литекс в Холандия
26 юни - срещу Том (Томск, Русия)
28 юни - срещу ПСВ Айндховен (Холандия) или Рот-Вайс Оберхаузен (Германия)
1 юли - срещу Макаби (Тел Авив, Израел)
3 юли - Утрехт (Холандия)