Новият треньор на Литекс Ангел Червенков тръгна с победа. Тя обаче дойде едва в 90-ата минута, когато Барт вкара за 2:1 срещу Сливен. Срещата бе равностойна като и двата тима имаха своите положения. Дормушали Саидходжа, който дебютира за “оранжевите” не остави добри впечатления и остана изолиран през цялото време докато бе на терена.   

Още в осмата минута Янев центрира от корнер, Нифлор свали към Барт, но Голубович изби. От новия корнер Янев центрира, но този път Нифлор бе точен с глава за 1:0.

Домакините отговориха с удар на Илия Илиев, отразен от Голубович. В 26-ата минута играта бе прекъсната, защото домакините искаха фаул срещу Фиго на границата на наказателното поле. Съдията Ангел Ангелов не се поддаде. Десет минути след това играчите на Сливен искаха и дузпа за игра с ръка на Бодуров. Оказа се, че Йеленкович е бил ударен преди това и реферът отсъди фаул в полза на Литекс.


Второто полувреме започна с хубав удар от далеч на Мирослав Миндев, отразен с вещина от Голубович. В 55-ата минута Сандриньо се сблъска с Александър Тонев, който е с фрактура на носа, като най-вероятно става въпрос за счупване. Младежкият национал бе заменен веднага от Явор Въндев.

 

В 66-ата минута Миндев изравни, след удар с глава, като засече центриране на Филипов. Голът смути играчите в оранжево, които не знаеха как да отговорят. Атаките им не вървяха колкото и да се опитваха да стигнат до попадение. Настойчивостта им даде резултат в продължението на мача, когато Янев центрира, Нифлов свали с глава, а Барт отново с глава оформи крайното 2:1.

С победата Литекс се изравнява по точки с Левски и заема петото място. Двата отбора са с мач по-малко. Сливен пък има едва един успех и един равен в изиграните пет кръга./БЛИЦ

СЛИВЕН - ЛИТЕКС 1:2
0:1 Нифлор (9), 1:1 Миндев (66), 1:2 Барт (90)

Сливен: 1.Петър Денчев, 24.Филип Филипов, 3.Стефан Киков, 28.Борислав Христов, 23.Ивелин Янев, 22.Петър Стоянов, 15.Александър Тонев (55 - Явор Въндев), 7.Мирослав Миндев, 14.Диян Христов (80 - Апостолов), 10.Илия Илиев, 27.Владислав Ямуков (65 - Евг. Игнатов)

Литекс: 1.Урош Голубович, 2.Александре Барт, 3.Петър Занев, 7.Христо Янев, 10.Александро Сандриньо, 15.Дока (82 - Миланов), 19.Нифлор, 22.Пламен Николов, Небойша Йеленкович (69 - Кишишев), 33.Николай Бодуров, 99. Дормушали Саидходжа (88 - Диего).

Стадион: "Хаджи Димитър"
Съдия: Ангел Ангелов


Срещата Сливен - Литекс по минути!
1- начало на мача
8 - Янев центрира, Нифлор пусна към Барт, който пропусна
9 - ГОООЛ! 1:0 в полза на Литекс. Янев центрира от корнер, Нифлор бе оставен сам и с глава откри резултата
12 -
удар на Илия Илиев от границата на наказателното поле мина покрай вратата
17 - неточен удар на Христо Янев
21 - добра атака на Сливен, Киков получи в наказателното поле и стреля, но играч на Литекс изби
26 - играта е прекъсната, защото домакините искат фаул пред наказателното поле на Литекс за нарушение срещу Илия Илиев. Съдията не се повлия
36
- Домакините искат дузпа за игра с ръка на Бодуров, съдията даде фаул в полза на Йеленкович
41 - Голубович изби удар от фаул на играч на Сливен
45 - край на първото полувреме

46 - начало на второто полувреме
47 - хубав удар на Мирослав Миндев, Голубович избива
50 - Слаб удар на Янев след центриране на Будуров
51 - Удар на Дока минава над вратата
55 - Сблъсък между Сандроньо и Тонев, младежкият национал има фрактура на носа и е заменен от Въндев
58 - пропуск на Миндев, който открадна една топка от играч на Литекс взел я от Въндев
66 - ГОООЛ! Сливен изравнява. Мирослав Миндев вкара с глава след центриране на Филипов.  
78 - 
диагонален удар на Саидходжа, Денчев лови 
81 - центриране в наказателното поле на Литекс, Стойчев позволи на Голубович да избие
90 - ГОООЛ! 2:1 за Литекс. Барт е точен с глава за "оранжевите", след пас на Нифлор
90 -
Край на мача