Локо (Пд) е на път да се раздели с португалската си звезда Сержиньо. В канцелариите на клуба са постъпили две оферти за нападателя. Те са от шампиона Литекс и китайския Жиянгсу, където треньор е сръбският специалист Драгомир Окука, пише “Пловдивутре”. Собственикът на “черно-белите” Коко Динев предпочита да пласира играча в далечна Азия.

Именно поради тази причина той още не е отговорил на Литекс. На 15 февруари в Анталия Локомотив ще играе с Жуянгсу и тогава ще бъдат проведени преговорите между двете страни. Смята се, че китайците имат възможност да извадят исканите 600 000 евро за Сержиньо. За приминаването на играча съдейства бившият спортен директор на „смърфовете” Бранко Милованович, който е в отлични отношения с Драгомир Окука.

При провал на трансфера за Коко Динев не е проблем да се разбере с колегата си от Литекс Гриша Ганчев за правата на португалеца. Очаква се тогава сумата да е много по-ниска, но босът на Локомотив да получи голям процент от бъдеща продажба. Не е изключено от "Лаута" в посока Ловеч да потегли и Даксон.