Юношите на Литекс стартираха с победа пролетния дял в Елитната група до 17 години. Избраниците на треньора Димитър Здравчев победиха с у дома с 3:0 Пирин 2001. Съперникът е сред най-стабилните отбори в първенството и заема второ място в класирането, но в Ловеч беше тотално надигран.

Привлеченият през зимата именно от тима на благоевградчани Атанас Колев откри резултата в 25-ата минута след извеждащ пас на Динко Митрев. Последният покачи десетина минути по-късно, възползвайки се от асистенция на Чавдар Желев. В 55-ата Александър Георгиев оформи класическото 3:0 след подаване на новото попълнение Колев.

С този успех Литекс продължава да заема 6-ото място във временното подреждане. "Оранжевите" имат в актива си 27 точки и са на само 5 от челната тройка.

Старшата възраст на Литекс също не срещна особени проблеми при гостуването си в Кюстендил. Възпитаниците на треньора Евгени Колев надделяха над местния Велбъжд с 2:0. Рутинният успех дойде след попадения през втората част на Реян Даскалов и Никола Колев. Победата затвърди лидерската позиция на "оранжевите". Литекс е еднолично на върха в Елитната юношеска група до 19 години, с аванс от 5 точки пред преследвача "Левски" и 9 от третия Черно море.