Казусът между защитника Илия Миланов и Литекс ще бъде решен от съда. Това съобщи главният мениджър на ловчанлии Стойчо Стоилов. Както вече стана ясно, бранителят разтрогна договора си с клуба, но "оранжевите" твърдят, че това се е случило неправомерно.

"Не мога да давам оценка по този казус, защото ние ще си търсим правата в съда. Ще видим там какво ще стане и тогава ще коментираме", каза Стоилов в предаването "Спортна треска" по БНТ.

В момента бъдещето на Литекс е неясно, тъй като се чака решението на БФС на 13 януари дали ще бъде изваден от "А" група заради напускането на терена в мача с "Левски". Затова се появиха информации, че може да се стигне до разпродажба на водещите играчи, а някои от талантите на "оранжевите" да преминат в ЦСКА. Трима вече си тръгнаха от Ловеч - Данило Асприля, Страхил Попов и Хенри Рохас.

"Доста се спекулира с тези сделки. Трансферите на Асприля и Попов бяха планувани отдавна. След няколко дни колумбиецът става на 27 години и трябваше да бъде продаден. Попов също постигна своя апогей и вече е време да потърси ново предизвикателство. Ние не само правим трансфери, но винаги се борим и за най-високите цели – титла и купа. На нас трансферите не ни влияят игрово поне до този момент. Дано да продължи така. А това, че ще пращаме играчи в ЦСКА, е просто спекулация", каза Стоилов.

Той коментира и темата с треньорския пост на ловчанлии. В началото на декември те бяха напуснати от Лауренциу Регекампф, а после за последните три мача за 2015-а се върна Люпко Петрович. Явно сърбинът няма намерение да се връща, а в момента тимът е воден от Стамен Белчев. "Всичко е планирано за подготовката ни. Ще имаме нов треньор, тези дни ще разберете кой ще бъде той, но все пак изчакваме и решението на БФС. Ще имаме човек, който ще носи отговорността за постигането на резултатите. Предпочитам българин да бъде този човек", добави Стойчо Стоилов.

ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2016

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016