Литекс е новият шампион на България. За трети път в историята си тимът взима златните медали, след като го направи през 1998 и 1999 година. “Оранжевите” победиха Локо (Пд) като гост с 3:0 и са недостижими на върха в класирането с 64 точки.
 
В другите по-интересни мачове от 28-ия кръг ЦСКА разби Локо (София) на "Армията" с 5:1. Така "червените" са твърдо на второ място и ще играят в Лига Европа.

Левски се издъни при гостуването си на Черно море и направи само 1:1. Така "сините" продължават битката с Локо (София) за третото място, което дава право на участие в Лига Европа.

Успехът на Литекс в Пловдив не дойде никак лесно, а за успеха се разписаха Нифлор (два пъти) и Дока. 

Още от първите минути на мача гостите от Ловеч започнаха да натискат. Защитата на Локомотив обаче игра добре и чистеше всички опасни центрирания. Постепенно играта бе изравнена. В 21-атъа минута Йордан Тодоров стреля опасно, но Йеленкович изби. Последва опасна атака за Литекс на Петър Занев и пропуск на Ивелин Попов. В 27-ата минута Даксон пропусна да изведе “смърфовете” напред, като ударът му от фаул се отби от гредата.

В 39-ата минута все пак Литекс направи важната крачка към титлата. Том финтира защитата на Локомотив и намери Нифлор, който с удар от въздуха откри резултата – 1:0. Веднага след подновяването на играта в 47-ата минута “оранжевите” удвоиха. Дока засече центриране от фаул на Том и от няколко метра покачи на 2:0.

След попадението Ангел Червенков извърши принудителна смяна, като резервният вратар Урош Голубович се появи на мястото на Родриго Галато.

До края на мача Литекс играеше като шампион с желание, но защитата на Локомотив бе на висота. Здравко Лазаров и Даксон пропиляха няколко положения за “смърфовете”.

В 80-ата минута младият Николай Бодуров качи топката на главата на Нифлор и голаджията не сгреши - 3:0./БЛИЦ

Срещата по минути тук

ЛОКО (Пд) - ЛИТЕКС 0:3
0:1 Нифлор (39), 0:2 Дока (47), 0:3 Нифлор (80)

Локо (Пд):
1.Стоян Ставрев, 26.Ангел Йошев, 23.Георги Мечечиев, 5.Юнес Бенжалюн, 55.Кирил Котев, 3.Валери Георгиев (56 - Дани Кики), 7.Йордан Тодоров, 77.Здравко Лазаров, 39.Гара Дембеле, 15.Боян Илиев (46 - Габор Ерош), 10.Даксон (69 - Чипев)

Литекс: 31.Родриго Галато (50 - Голубович), 2.Александър Барт, 3.Петър Занев, 6.Ивайло Петков, 8.Том, 10.Сандриньо, 15.Дока, 19.Уилфред Нифлор, 23.Небойша Йеленкович, 33.Николай Бодуров, 71.Ивелин Попов (63 - Христо Янев)

Стадион: “Лаута”
Съдия: Георги Йорданов
Жълти картони: Йошев, Дембеле (Локо), Барт (Литекс)