Лидерът в родната “А” група Литекс по всяка вероятност ще се премести в Севлиево след 10 април, когато ще посрещне ЦСКА в Ловеч и при евентуален успех на практика може да си осигури титлата. Босовете на “оранжевите” са взели решение временно отборът да играе домакинствата си в Севилиево, докато трае новият мащабен ремонт на Градския стадион в Ловеч, пише “Тема Спорт”. Очаква се последните две домакинства, които Литекс ще изиграе в Ловеч, да са срещу “Левски” на 6 април в 1/4-финал за Купата на България и на 10 април срещу ЦСКА за първенство.

От клуба вече обявиха, че ще налеят още 4 милиона лева в реконструкцията на съоръжението. Предстои да бъде изграден изцяло сектор “В”, който ще изникне пред настоящата трибуна. Причината е, че ловчанлии се готвят да домакинстват на собствения си терен в квалификациите за влизане в групите на Шампионската лига. При успех над ЦСКА в 21 кръг “оранжевите” ще си осигурят предсрочно дублиране на титлата. Освен това те могат да си позволят да домакинстват на чужд терен и поради факта, че до края на първенството приемат Видима (23 кръг), Сливен (25 кръг), Монтана (28 кръг) и Калиакра (30 кръг).

До края на шампионата на Литекс му остават само няколко сериозни мача – гостуването на Черноморец (22 кръг), визитата на Черно море (24 кръг) и дербито с “Левски” в София (26 кръг). /БЛИЦ